Blog

Bounded set

Het geheim van de derde weg

Hoe voorkom je dat je geloof een keurslijf van regels is? Waarin verschilt vrijheid van zelf bepalen wat kan en mag? Wat is nodig om in een gezonde balans te leren leven?

Lees verder »
paradox

Het radicale midden

Heb jij een hekel aan zwart-wit denken, aan simplificeren? Heb jij er last van dat je soms te beïnvloedbaar bent? Wil jij graag evenwichtig zijn zonder je passie te verliezen?

Lees verder »
christen unie

Joël Voordewind: opereren in twee werelden

Jarenlang was Joël Voordewind werkzaam voor christelijke hulpverleningsorganisaties in Afrika en Brazilië, maar inmiddels is hij beter bekend als kamerlid voor de ChristenUnie. Wat drijft hem en hoe hanteert hij zijn geloof in zijn werk?

Lees verder »
Boekenplank

Boeken

Get Your Life Back is geschreven om in deze drukke, verwarrende tijd, aandacht te geven aan het welzijn van onze ziel.

Lees verder »
Alec Timmerman

Collectieve AA-meeting

Laatst luisterde ik een interview met Volkskrantjournalist Sara Berkeljon. Ik spitste mijn oren toen het ging over de verschillen tussen oude en jonge mannen. Mannen als Jan Cremer en Jan des Bouvrie wisten alles en twijfelden nooit. En ze waren er trots op.

Lees verder »
column

Mag God je buiten je comfortzone brengen?

Heb je wel eens meegemaakt dat God iets van je vroeg wat je echt niet zag zitten? Vind je het fijn als God je uitdaagt dingen te doen die je niet denkt te kunnen? Wat is je eerste reactie als God iets doet wat je totaal niet had verwacht?

Lees verder »
de paradox van

De paradox van… Pete Greig

Pete Greig is de oprichter van 24-7, een wereldwijde gebedsbeweging, die zich in snel tempo over de wereld heeft verspreid. Onlangs verscheen ‘Dirty Glory’, Pete’s

Lees verder »
incarnatie

De paradox van de incarnatie

Een van de grootste mysteries van het geloof is dat wij Gods strategie niet volgen…
Als jij God had moeten adviseren over zijn strategie om de wereld te redden, was het waarschijnlijk anders gegaan. Je zou het ongetwijfeld minder soft hebben aangepakt.

Lees verder »

Beweeg mee

Als jij behoefte hebt aan input die je helpt om relevant en radicaal christen te zijn, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Omega. Daarin word je op de hoogte gehouden van nieuwe artikelen, interviews en verhalen die we op onze site publiceren.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.